BOR-, ÉS GASZTROKULTÚRA PROGRAMOK ÖSSZEVONT TÁMOGATÁSA
Bor- és gasztrokulturális programok összevont támogatása
A benyújtás határideje: 2023. 01. 16. 23:30
Jelen pályázati felhívás támogatni kívánja a Bakony, illetve a Balaton térségére jellemző, sokszínű borászati és gasztronómiai hagyományok ápolását, miközben az újító törekvésekre és a szakmai összefogásra is nagy hangsúlyt helyez. A hagyományos programok továbbfejlesztése mellett fontos az új értékek, folytatható hagyományok megteremtése, az újító kezdeményezések bevezetése is.
Pályázók köre
- nonprofit gazdasági társaság (GFO57)
- profitorientált gazdasági társaság
- egyéb egyesület, alapítvány, közalapítvány (GFO 517, 529, 561, 569, 549)
- települési önkormányzat, amennyiben
- a borászat vagy a gasztronómia bármely területén releváns tapasztalatot, szakmai múltat tudnak igazolni
- rendelkeznek 1 (egy) lezárt üzleti évvel (önkormányzatok esetében nem releváns)
- az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény 260. § alapján köztartozásmentesnek minősülnek. Ennek igazolásaképp megtalálhatóak a NAV köztartozásmentes adózói adatbázisában.
Kritériumok
Jelen felhívásban olyan pályázatok kaphatnak támogatást, amelyek valós hozzáadott értékkel, újító formákkal, nemzetközileg is érvényes szakmai inputokkal járulnak hozzá ahhoz, hogy a térségben már jelen lévő gasztronómiai potenciál értő közönséget, országos és nemzetközi láthatóságot kapjon. Továbbá olyan programok és törekvések, amelyek a hagyományokhoz innovatívan és friss személélettel tudnak nyúlni, ezzel is tágítva az értő és igényes gasztronómiai fogyasztók körét.
A pályázati programnak az alábbi kritériumok közül háromnak egyidejűleg meg kell felelnie, mérhető és objektíven alátámasztott módon:
- a projekt kifejezetten és célzottan szemléletformálást hajt végre, akár a szakmai közösségben, akár a tágabb fogyasztói körökben
- a projekt jelentős szakmai hozzáadott értéket mutat fel, elsősorban országos vagy nemzetközi relevanciával bíró szakértők bevonásán keresztül
- a projekt mérhetően javítja a régió bor-, és gasztro-kultúra szempontú európai láthatóságát
- a projekt eredménye lesz az igényes fogyasztói kultúra terjesztése, igényes fogyasztói körök és szokások kiterjesztése, a fogyasztói ismeretek bővítése és a bor-gasztronómiai közönség színvonalának emelése és az igényes fogyasztók számának növekedése
- a projekt az események megfelelő ütemezésével csökkenti a szezonalitást
- a projekt gazdaságilag és szervezetileg is fenntartható modellt képvisel
Egy pályázó altémánként egy pályázatot nyújthat be - ez azt jelenti, hogy összesen 3 pályázata lehet egy szervezetnek, amennyiben azok témában és területben is jól elkülöníthetőek.
Altémákról bővebben ---> FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ
Tevékenységek ütemezése
Pályázat benyújtási határideje: 2022. január 16.
Támogatási időszak: 2023. február 1 - 2023. december 31.
Felhasználási Időszak: a Támogatott Tevékenység zárását követő 30 nap – de legkésőbb 2024. január 30.
Záróbeszámoló benyújtásának határideje: a Felhasználási Időszakot követő 30. nap – de legkésőbb 2024. március 1.
Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a Felhasználási Időszakban projekttevékenység már nem történhet! Kizárólag a Támogatott Tevékenység Időtartama alatt teljesült tételek kifizetéséről lehet gondoskodni. Egyetlen kivétel a könyvvizsgálat teljesítése, amely szükségszerűen erre az időszakra esik.
FELHÍVJUK A FIGYELMET, HOGY JELEN RÖVID KIVONAT NEM HELYETTESÍTI A FELHÍVÁS TELJES TERJEDELMÉNEK RÉSZLETES ÁTTANULMÁNYOZÁSÁT.
KÖTELEZŐ MELLÉKLETEK
- Aláírásminta egyszerű másolata
- Igazolás, hogy a pályázó szervezet szerepel a NAV köztartozásmentes adatbázisában
- Önerőnyilatkozat (kivéve az “altéma-1 hagyományos események kis léptékű támogatása”)
- Szakmai meghívottak önéletrajza
- 'de minimis' nyilatkozat, amennyiben releváns
A felhívásra kizárólag a VEBGRANT felületen keresztül nyújtható be pályázat!
Benyújtási segédlet letölthető ITT.